Kapr zapékaný s vejci a sýrem
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 60gramůSádlo škvařené
- 1špetkaKmín celý
- 10gramůPetržel - nať
- 600gramůKapr obecný
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
268 mg
Cukr
448 mg
Postup přípravy
- 1Porce očištěného kapra osolíme a poprášíme moukou.
- 2Maso vložíme na rozpálené sádlo, posypeme utlučeným kmínem a opékáme asi 10 minut.
- 3Potom shrneme k sobě vždy dvě porce a polijeme je rozkvedlanými vejci se strouhaným sýrem. V dobře vyhřáté troubě na povrchu zapečeme. Nakonec posypeme petrželkou.
- 4Podáváme s bramborami a zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.