Kapří brambory
70 min.
Ingredience
- 500gramůKapr obecný
- 500gramůBrambory vařené
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko polotučné
- 600gramůSalát okurkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kapra stáhneme kůži, vykostíme a uvaříme ve slané vodě. Přendáme do jiné nádoby a necháme trochu vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapří maso rozebereme a vybereme vlasové kostičky.
- 2Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kapří maso a vše lehce osmahneme.
- 3Ohnivzdornou mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vyrovnáme vrstvu brambor, na ni vrstvu kapřího masa a končíme opět vrstvou brambor.
- 4Dáme krátce zapéct do trouby nahřáté na 160°C.
- 5Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem, směs nalijeme na kapra s bramborami a pečeme dalších 20 minut.
- 6Podáváme s okurkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.