Kapří brambory

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kapra stáhneme kůži, vykostíme a uvaříme ve slané vodě. Přendáme do jiné nádoby a necháme trochu vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapří maso rozebereme a vybereme vlasové kostičky.
  • 2
    Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme kapří maso a vše lehce osmahneme.
  • 3
    Ohnivzdornou mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vyrovnáme vrstvu brambor, na ni vrstvu kapřího masa a končíme opět vrstvou brambor.
  • 4
    Dáme krátce zapéct do trouby nahřáté na 160°C.
  • 5
    Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem, směs nalijeme na kapra s bramborami a pečeme dalších 20 minut.
  • 6
    Podáváme s okurkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.