Kapří hranolky s dipem
50 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSolamyl
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 1decilitrOlej olivový
- Na dip
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůKopr čerstvý
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 1decilitrVoda pitná
- 140gramůMajonéza
- Na marinádu
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 10gramůZázvor mletý
- 3gramyKmín drcený
- 4gramySůl
- 4gramyChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
62 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
542 mg
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, vodu, zázvor, kmín, sůl a chilli. Kapří filety nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a ponoříme do marinády, necháme 3 hodiny uležet.
- 2Zatím vyrobíme limetkový dip. Do mixéru vložíme majonézu, česnek, kopr a limetkovou šťávu a umixujeme dohladka.
- 3Marinované kapří hranolky obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem a paprikou, poté je osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s limetkovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.