Kapří pikantní polévka

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve dáme vařit polovinu očištěného kapra i s hlavou do vroucí osolené vody.
  • 2
    Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso neodpadá od kosti.
  • 3
    Mezitím oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme oba druhy paprik a zalijeme 0.5 l vody. Dále přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer, mrkev, kapustu a oloupané a nakrájené na kostičky brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka.
  • 4
    Uvařenou rybu vyjmeme a po vychladnutí ji opatrně vykosíme. Maso krájíme na větší kostky, vložíme k povařené zelenině a dle potřeby ještě můžeme dosolit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.