Kapří pikantní polévka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 2kusyBrambory
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 600gramůKapr obecný
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1litrVoda pitná
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,25kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve dáme vařit polovinu očištěného kapra i s hlavou do vroucí osolené vody.
- 2Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso neodpadá od kosti.
- 3Mezitím oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme oba druhy paprik a zalijeme 0.5 l vody. Dále přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer, mrkev, kapustu a oloupané a nakrájené na kostičky brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka.
- 4Uvařenou rybu vyjmeme a po vychladnutí ji opatrně vykosíme. Maso krájíme na větší kostky, vložíme k povařené zelenině a dle potřeby ještě můžeme dosolit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.