Kapří špíz
40 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 20gramůOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSlanina vepřová
- 600gramůKapr obecný
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
40 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
986 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kapří maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme odležet.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a střídavě s kousky kapra napichujeme na jehly. Grilujeme po obou stranách doměkka a během grilování špíz potíráme rozehřátým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.