Kapří špízy se žampiony
35 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 250gramůRajčata Cherry
- 800gramůKapr obecný
- 50mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
49 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kostky, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olivovým olejem. Necháme chvíli odležet.
- 2Potom kousky kapra osolíme, obalíme plátky slaniny a napichujeme na jehly střídavě se cherry rajčátky. Špízy pečeme na pánvi nebo na roštu.
- 3Očištěné žampiony nakrájíme na kousky a spolu s kolečky oloupané cibule osmažíme na oleji.
- 4Špízy podáváme se žampionovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.