Kapří špízy se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 600gramůKapr obecný
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyPaprika červená
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusPomeranče
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 2lžíceKečup jemně pálivý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kapří maso nakrájíme na kostky.
- 2V misce rozšleháme olivový olej, nasekanou bazalku, kečup a špetku soli. Kousky kapřího masa naložíme do připravené marinády a necháme asi 30 minut rozležet.
- 3Očištěné papriky nakrájíme na kousky, omytá rajčata nakrájíme na silnější kolečka. Rybí maso napichujeme střídavě se zeleninou na špízy a grilujeme. Během grilování špízy potíráme zbylou marinádou.
- 4Hotové špízy posypeme nadrceným pepřem a upravíme na talíře spolu s omytým salátem a dílky omytého pomeranče a citronu.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.