Kapsa s broskvemi a rýží

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vaříme ve sladkém mléce, ochuceném strouhanou citronovou kůrou, vanilkovou esencí a s přídavkem 1 lžíce másla. Vaříme 20 minut doměkka. Do chladnoucí rýže vmícháme rozkvedlané žloutky.
  • 2
    Formu na dorty vymažeme tukem, stěny a dno vysteleme těstem, kousek těsta si necháme na zakrytí. Těsto ještě posypeme drcenými mandlemi.
  • 3
    Kapsu vyplníme střídavě vrstvou rýže a vrstvou půlených broskví z kompotu. Poslední vrstvou bude rýže. Zakapeme likérem, zbytek těsta rozválíme a uděláme pokličku. Uprostřed těsto propíchneme a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.