Kapsa s broskvemi a rýží
90 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 800mililitrůMléko polotučné
- 20gramůCukr krupice
- 15gramůCitronová kůra
- 10mililitrůTresť vanilková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůTuk
- 400gramůListové těsto
- 20gramůMandle
- 200gramůKompot broskvový
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme ve sladkém mléce, ochuceném strouhanou citronovou kůrou, vanilkovou esencí a s přídavkem 1 lžíce másla. Vaříme 20 minut doměkka. Do chladnoucí rýže vmícháme rozkvedlané žloutky.
- 2Formu na dorty vymažeme tukem, stěny a dno vysteleme těstem, kousek těsta si necháme na zakrytí. Těsto ještě posypeme drcenými mandlemi.
- 3Kapsu vyplníme střídavě vrstvou rýže a vrstvou půlených broskví z kompotu. Poslední vrstvou bude rýže. Zakapeme likérem, zbytek těsta rozválíme a uděláme pokličku. Uprostřed těsto propíchneme a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.