Kapucínský pudink se svařeným vínem
80 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 210gramůCukr moučkový
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 40gramůKakao
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 80gramůOřechy vlašské
- 80gramůPiškoty dětské
- 1lžíceRum
- Na formu
- Víno
- 0,25litrVíno červené
- 100gramůCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 1kusCitronová kůra
- 2kusyHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
7 g
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se 150 g cukru, přidáme postupně žloutky a důkladně vymícháme. Přidáme kakao se zbytkem cukru, třeme a přilijeme rum. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
- 2Těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Puding vaříme cca 60 minut. Hotový vyklopíme, přelijeme svařeným červeným vínem a podáváme.
- 3Víno svaříme s cukrem, celou skořicí, kouskem citronové kůry a hřebíčkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.