Kapucínský pudink se svařeným vínem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
7 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme se 150 g cukru, přidáme postupně žloutky a důkladně vymícháme. Přidáme kakao se zbytkem cukru, třeme a přilijeme rum. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
  • 2
    Těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Puding vaříme cca 60 minut. Hotový vyklopíme, přelijeme svařeným červeným vínem a podáváme.
  • 3
    Víno svaříme s cukrem, celou skořicí, kouskem citronové kůry a hřebíčkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.