Kapušňáky
40 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové červené
- 1kusCibule
- 30gramůSádlo škvařené
- 5gramůKmín celý
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůDebrecínská pečeně
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme cibuli pokrájenou nadrobno dozlatova. Přidáme kmín, krátce orestujeme a přidáme zelí nakrouhané na slabé nudličky. Podusíme doměkka, dokud se všechna tekutina nevyvaří, osolíme, opepříme, osladíme. Přidáme nakrájenou debrecínku a ještě chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a odstavíme.
- 2Listové těsto rozválíme na plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme porci zelí a stočíme do kornoutu. Pečlivě na koncích stiskneme a rozložíme na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.