Kapusta dušená s mrkví
80 min.
Ingredience
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůKapusta hlávková
- 500gramůBrambory vařené
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 300gramůMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky. Omytou, košťálu zbavenou kapustu uvaříme do poloměkka a nasekáme.
- 2V kastrole na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli. Přidáme mrkev, podlijeme vývarem z kapusty a dusíme 20 minut. Potom přidáme nasekanou kapustu, sůl, pepř, mírně podlijeme a zvolna dodusíme.
- 3Ve 3 lžících vody rozkvedláme lžíci mouky, nalijeme na zeleninu a povaříme do zhoustnutí. Podle chuti pokrm dosolíme.
- 4Uvařené brambory krájíme na kostičky a smícháme s uvařenou zeleninou tak, aby zůstaly celé. Vše prohřejeme, rozdělíme na talíře a poklademe vločkami másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.