Kapusta dušená s mrkví

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky. Omytou, košťálu zbavenou kapustu uvaříme do poloměkka a nasekáme.
  • 2
    V kastrole na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli. Přidáme mrkev, podlijeme vývarem z kapusty a dusíme 20 minut. Potom přidáme nasekanou kapustu, sůl, pepř, mírně podlijeme a zvolna dodusíme.
  • 3
    Ve 3 lžících vody rozkvedláme lžíci mouky, nalijeme na zeleninu a povaříme do zhoustnutí. Podle chuti pokrm dosolíme.
  • 4
    Uvařené brambory krájíme na kostičky a smícháme s uvařenou zeleninou tak, aby zůstaly celé. Vše prohřejeme, rozdělíme na talíře a poklademe vločkami másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.