Kapusta na smetaně se slaninou
30 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 300gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 200gramůKapusta hlávková
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
46 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
458 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme nadrobno, v rendlíku rozehřejeme trochu oleje a slaninu opečeme dozlatova.
- 2Přidáme celer a mrkev nakrájené na kostičky a podusíme 8 minut. Vmícháme rozpuštěné máslo, kapustu nakrájenou na nudličky a 4 minuty zakryté dusíme.
- 3Nakonec zalijeme smetanou a povaříme, dokud smetana nezhoustne. Osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.