Kapusta pod peřinkou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůBrambory vařené
- 200gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 150gramůMozzarella
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,75hrnekMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme v páře očištěnou kapustu.
- 2Dozlatova osmahneme nakrájenou slaninu a cibulku.
- 3Na kostičky nakrájíme brambory, smícháme s nakrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, vejcem a kořením.
- 4Vymažeme zapékací misku sádlem a rozprostřeme do ní směs.
- 5Osolíme mléko, vmícháme vejce, muškátový oříšek, hladkou mouku a nastrouhaný sýr.
- 6Těstíčkem zalijeme kapustovou směs a 45 minut zapečeme v troubě na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.