Kapusta podávaná se smetanou
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKapusta hlávková
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 500mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme kapustu a odlámeme z ní vnější listy. Rozkrájíme hlávku na čtvrtiny a vykrojíme z ní košťál. Čtvrtky kapusty nakrájíme na nudličky.
- 2Na kostičky nakrájíme slaninu. V kastrolu si rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět slaninu. Vložíme na ni kapustu a podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme vývarem a vmícháme smetanu. Počkáme, dokud kapustová směs nepřejde varem, poté přikryjeme kastrol poklicí a ztlumíme teplotu. Dusíme 20 minut.
- 3Odkryjeme poklici a ještě tekutinu podle potřeby odpaříme na požadovanou hustotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.