Kapusta podávaná se smetanou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme kapustu a odlámeme z ní vnější listy. Rozkrájíme hlávku na čtvrtiny a vykrojíme z ní košťál. Čtvrtky kapusty nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Na kostičky nakrájíme slaninu. V kastrolu si rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět slaninu. Vložíme na ni kapustu a podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme vývarem a vmícháme smetanu. Počkáme, dokud kapustová směs nepřejde varem, poté přikryjeme kastrol poklicí a ztlumíme teplotu. Dusíme 20 minut.
  • 3
    Odkryjeme poklici a ještě tekutinu podle potřeby odpaříme na požadovanou hustotu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.