Kapusta s houbami a vejci
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 600gramůKapusta hlávková
- 300gramůHouby čerstvé
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do osolené vařící vody a necháme přejít varem. Ocedíme ji a jemně nakrájíme.
- 2Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrájené houby, sůl a kmín. Vše dusíme, až jsou houby téměř měkké.
- 3Potom přidáme kapustu, pepř, podlijeme trochou vývaru z kapusty a dusíme, až kapusta změkne a voda se odpaří.
- 4Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci, přisolíme a mícháme, až se vejce srazí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.