Kapusta s pórkem a rajčaty
50 min.
Ingredience
- 600gramůKapusta hlávková
- 2kusyPórek
- 4kusyRajčata
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a podusíme v kastrole na másle. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Nakonec vmícháme kapustu nakrájenou na nudličky a společně dusíme doměkka. Podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.