Kapusta s vejci jako mozeček
50 min.
Ingredience
- 1200gramůKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 100gramůTuk
- 100gramůCibule
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůSlanina vepřová
- 600gramůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
886 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál.
- 2Potom ji nakrájíme na malé kousky, krátce ovaříme, vyjmeme a necháme okapat.
- 3Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Zastříkneme ji trochou vody, vložíme kapustu, osolíme, opepříme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
- 4Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme, přidáme vejce, sůl a zvolna mícháme, až se vejce srazí.
- 5Směs promícháme s hotovou kapustou.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.