Kapusta zapečená se zakysanou smetanou
50 min.
Ingredience
- 600gramůKapusta hlávková
- 125gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
59 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu rozčtvrtíme a krátce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
- 2Čtvrtky kapusty namáčíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Osmažené čtvrtky urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme rozmíchanou smetanou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 4Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.