Kapustičky v bešamelu
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůKlobása Dunajská
- 1hrnekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 800gramůKapusta růžičková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
9 g
Cukr
622 mg
Postup přípravy
- 1Rozkrojíme do kříže kapustičky a v osolené vodě povaříme.
- 2Poté slijeme a část necháme stranou.
- 3Uděláme jíšku z másla a mouky, přilijeme mléko. Podle potřeby rozředíme odlitou vodou.
- 4Přimícháme cukr, koření, sůl a vejce.
- 5Do zapékací mísy dáváme střídavě kapustičky a kolečka klobásy. Zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem a zbytkem másla.
- 615 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.