Kapustová polévka s hříbky
50 min.
Ingredience
- 400gramůKapusta hlávková
- 150gramůHříbky čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
757 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vývarem vložíme očištěné, na plátky nakrájené houby. Uvaříme je téměř doměkka.
- 2Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu a vaříme, až kapusta úplně změkne.
- 3V hrnku rozmícháme hladkou mouku s vejcem a směs přes vidličku nakapeme do polévky. Nakonec přidáme kousek másla.
- 4Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.