Kapustová polévka s uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůKapusta hlávková
- 40gramůSádlo škvařené
- 150gramůUzené maso vařené
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
40 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na 20 g sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omytou kapustu nakrájenou na nudličky, osmahneme ji a zalijeme vařícím vývarem.
- 2Na zbylém sádle osmažíme mouku, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.
- 3Téměř měkkou kapustu přidáme i s vývarem a nakrájeným uzeným masem do povařené jíšky. Dále přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl, vše ještě krátce povaříme.
- 4Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.