Kapustová pomazánka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůKapusta hlávková
- 80gramůDroždí
- 4lžíceVývar z hovězích kostí
- 3kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, rozdrobíme na ni droždí a mícháme. Když se droždí rozpustí, přilijeme několik lžic vývaru a přidáme najemno pokrájenou kapustu podušenou se stroužkem česneku. Podle chuti osolíme, nakonec vmícháme rozšlehané vejce.
- 2Pomazánku necháme vychladit a mažeme ji na plátky tmavého chleba. Ozdobíme nasekanou pažitkou a plátky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.