Kapustová psaníčka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůKapusta hlávková
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čtyři větší kapustové listy povaříme v osolené vodě s octem asi 3 minuty, poté vyjmeme a necháme okapat.
- 2Zbylou očištěnou kapustu i s košťálem nadrobno nasekáme.
- 3Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme v pánvi, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, kapustu a vše za stálého míchání dusíme 10 minut.
- 4Obsah pánve rozdělíme na 4 díly a rozprostřeme na povařené kapustové listy. Zabalíme jako psaníčko, ovážeme nití, na rozehřátém másle krátce opečeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.
- 5Podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.