Kapustová psaníčka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři větší kapustové listy povaříme v osolené vodě s octem asi 3 minuty, poté vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Zbylou očištěnou kapustu i s košťálem nadrobno nasekáme.
  • 3
    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme v pánvi, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, kapustu a vše za stálého míchání dusíme 10 minut.
  • 4
    Obsah pánve rozdělíme na 4 díly a rozprostřeme na povařené kapustové listy. Zabalíme jako psaníčko, ovážeme nití, na rozehřátém másle krátce opečeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.
  • 5
    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.