Kapustová z růžičkové kapusty
0 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 1250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaCukr krupice
- 600gramůKapusta růžičková
- 1kusBujón slepičí
- 1špetkaKari koření
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
25 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme a uvaříme v horké vodě s kostkou slepičího bujónu. Vaříme asi 10 minut, vyndáme polovinu kapustiček a dáme stranou. Zbylé uvaříme doměkka, rozmixujeme a vrátíme do vývaru.
- 2Přilijeme smetanu, ochutíme cukrem, kari, muškátovým květem a solí. Prohřejeme, již nevaříme.
- 3Do polévky přidáme nedovařenou polovinu kapusty a posypeme petrželkou.
- 4
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.