Kapustové listy plněné masem a houbami
65 min.
Ingredience
- 400gramůKapusta hlávková
- 400gramůVepřové maso mleté
- 100gramůUzené maso vařené
- 100gramůKroupy malé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůCibule
- 100gramůHouby čerstvé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSádlo škvařené
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyMajoránka
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z hlávky kapusty vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou, aby byly měkké. Zbytek kapusty nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, uzené maso na nudličky, houby na plátky, kroupy zalijeme vodou a povaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat.
- 2Mleté maso osolíme, opepříme, ovoníme majoránkou a přimícháme kroupy, uzené maso a pokrájenou kapustu. V pánvi na kousku másla zpěníme cibuli, přisypeme plátky hub, krátce orestujeme a přidáme do masové směsi. Dobře promícháme, rozdělíme na kapustové listy, zabalíme, vyskládáme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme asi 1/2 hodiny, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, přelijeme výpekem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.