Kapustové lívance

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1173 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
114 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat, vymačkáme a hrubě nasekáme.
  • 2
    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem, osolíme a povaříme na hustou kaši. Přendáme do mísy, necháme polovychladnout a vmícháme žloutky a řádně promícháme.
  • 3
    Poté přidáme kapustu, nasekanou petrželovou nať a zlehka vmícháme tuhý sníh.
  • 4
    Z těsta pečeme na lívanečníku lívance. Hotové lívance můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.