Kapustové lívance
40 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrnekTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1173 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
114 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat, vymačkáme a hrubě nasekáme.
- 2Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem, osolíme a povaříme na hustou kaši. Přendáme do mísy, necháme polovychladnout a vmícháme žloutky a řádně promícháme.
- 3Poté přidáme kapustu, nasekanou petrželovou nať a zlehka vmícháme tuhý sníh.
- 4Z těsta pečeme na lívanečníku lívance. Hotové lívance můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.