Kapustové lívanečky se sýrem
40 min.
Ingredience
- 400gramůKapusta hlávková
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
61 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a po okapání nakrájíme na nudličky.
- 2V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky a přilijeme tolik mléka, aby vzniklo hustší těsto. Vmícháme kapustu, nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Na lívanečníku nebo na pánvi rozpálíme olej a smažíme na něm lívanečky po obou stranách dozlatova.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.