Kapustové závitky plněné sýrem tofu
60 min.
Ingredience
- 150gramůShiitake
- 250gramůKapusta
- 150gramůSýr sójový - Tofu
- 30gramůZázvor
- 150gramůPažitka
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceSojová omáčka
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 5lžicChilli omáčka
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Osm opláchnutých vnějších kapustových listů ponoříme na dvě minuty do osolené vroucí vody. Necháme je okapat a vychladnout.
- 2Houby shiitake očistíme jemným kartáčkem, česnek oloupeme, zázvor očistíme, vše nakrájíme nadrobno a pět minut opékáme v kastrolu na rozehřátém oleji.
- 3Tofu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a pokrájíme na kostičky.
- 4Očištěnou jarní cibulku a pažitku nasekáme nadrobno, maizenu smícháme s jednou lžící sójové omáčky, vše přidáme do kastrolu s houbami a dobře promícháme.
- 5Vychladlé kapustové listy rozpůlíme, odstraníme silné žebro. Obě poloviny listu položíme vedle sebe tak, aby se překrývaly. Náplň rozdělíme na 8 dílů, položíme do středu listů a zabalíme.
- 6Vaříme 15 minut v páře nad vařící vodou. Podáváme teplé s omáčkou, kterou získáme smícháním dvou lžic světlé sójové a pěti lžic sladké chilli omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.