Kapustové závitky s krůtím masem
40 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůKrůtí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceSolamyl
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 75gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, odlomíme 6 velkých listů a krátce je povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je a zchladíme.
- 2Oloupanou mrkev a omytá krůtí prsa nakrájíme na kostičky. Maso promícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, 2/3 mrkve, solí, pepřem a paprikou. Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček
- 3Kapustové listy rozpůlíme, žebra odkrojíme a kuličky do listů zabalíme. Sepneme párátkem.
- 4Přivedeme k varu vývar a víno, vložíme připravené závitky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. 5 minut před koncem vaření přidáme mrkev.
- 5Závitky vyjmeme a ve vývaru rozmícháme smetanu a prohřejme. Přidáme solamyl, vaříme do zhoustnutí a nakonec omáčku dochutíme. Podáváme s horkými kapustovými závitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.