Kapustové závitky s masovou náplní
60 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůVepřové maso pečené
- 300gramůKapusta hlávková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
59 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
812 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kapustové listy ovaříme krátce v osolené vodě a necháme je okapat. Poté z nich odstraníme tuhá žebra.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájené maso a osmažíme je. Po prochladnutí přidáme žloutek, sůl a pepř, vše promícháme.
- 3Vzniklou hmotu klademe na připravené listy kapusty, zabalíme a vložíme do kastrolu, vyloženého plátky slaniny. Závitky podlijeme vínem, pod pokličkou pečeme asi 20 minut.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.