Kapustový hrnec
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyBujón hovězí
- 300gramůBrambory
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžíceOřechy vlašské
- 500gramůKapusta růžičková
- 250gramůPárky Debrecínské
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, párky nakrájíme na plátky a obojí osmahneme na másle. Přidáme mletou papriku, promícháme, přilijeme vodu s kostkami bujónu a necháme vzkypět. Nakonec vmícháme rajčatový protlak.
- 2Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme, rozkrojíme na poloviny a spolu s oloupanými, na kostky nakrájenými bramborami přidáme do základu. Vše vaříme 10-15 minut. Nakonec pokrm dochutíme solí.
- 3Každou porci před podáváním posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.