Kapustový koláč

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
377 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, máslo, žloutek, špetku soli a 2 lžíce studené vody uhněteme, těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu 30 minut.
  • 2
    Kapustu omyjeme, košťál odstraníme a hlávku nakrájíme na nudličky. Podusíme na rozehřátém oleji 10 minut, osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
  • 3
    Rozmícháme smetanu, vejce a nastrouhaný sýr. Mírně osolíme a opepříme.
  • 4
    Připravené těsto vyválíme, naplníme do kulaté rozevírací formy a několikrát propíchneme vidličkou. Navrch rozložíme kapustu a zalijeme vaječnou smetanou.
  • 5
    Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.