Kapustový nákyp se sušenými meruňkami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
16 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou kapustu zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme kapustu a společně orestujeme. Potom přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory s mrkví a vmícháme sušené meruňky. Restujeme ještě 3 minuty. Zalijeme vývarem a pod pokličkou vše dusíme asi 45 minut za občasného promíchání. Nakonec dochutíme cukrem, špetkou muškátu, skořicí, solí a pepřem. Směs dáme do zapékací mísy.
  • 3
    Mandlové pyré rozmícháme s 200ml vody, kvasnicovými vločkami, sójovým jogurtem a ovesnou smetanou. Mírně osolíme, opepříme a rozprostřeme na zeleninu v míse.
  • 4
    Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.