Kapustový nákyp se sušenými meruňkami
80 min.
Ingredience
- 1000gramůKapusta hlávková
- 2kusyCibule
- 500gramůBrambory
- 500gramůMrkev kořen
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůMeruňky sušené
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaCukr třtinový
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100gramůMandlové pyré
- 200mililitrůVoda pitná
- 3lžíceKvasnicové vločky
- 150gramůSójový jogurt bílý
- 5lžicSmetana ovesná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
16 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme kapustu a společně orestujeme. Potom přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory s mrkví a vmícháme sušené meruňky. Restujeme ještě 3 minuty. Zalijeme vývarem a pod pokličkou vše dusíme asi 45 minut za občasného promíchání. Nakonec dochutíme cukrem, špetkou muškátu, skořicí, solí a pepřem. Směs dáme do zapékací mísy.
- 3Mandlové pyré rozmícháme s 200ml vody, kvasnicovými vločkami, sójovým jogurtem a ovesnou smetanou. Mírně osolíme, opepříme a rozprostřeme na zeleninu v míse.
- 4Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.