Kapustový salát se zázvorem
40 min.
Ingredience
- 8kusůCibulka jarní
- 2kusyMrkev kořen
- 40mililitrůMajonéza
- 40mililitrůJogurt bílý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceZázvor celý
- 80mililitrůOcet rýžový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5kilogramKapusta kadeřavá
- 0,5kilogramZelí čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na velmi tenké proužky nakrájenou kapustu dobře promícháme ve velké míse s tenkými proužky pekingského zelí, cibule a mrkve. Necháme asi 30 minut v chladu odležet.
- 2Takto zpracovanou zeleninu smícháme s dresingem, který jsme si připravili důkladným našleháním majonézy, jogurtu, citronové šťávy, čerstvě strouhaného zázvoru, octa, soli a pepře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.