Karambola v pomerančové pěně
25 min.
Ingredience
- 100gramůKarambola
- 30mililitrůPomerančová šťáva
- 25gramůPomerančová kůra
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 4gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do kovové misky vložíme žloutek, přilijeme smetanu, přidáme kousek másla, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vložíme do horké vodní lázně a metlou šleháme, dokud nezačne směs houstnout. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, karambolu nakrájíme na plátky, čímž vzniknou hvězdičky a osmažíme v pánvi dokřupava. Na talířky naneseme pomerančovou pěnu, doprostřd položíme hvězdičky karamboly a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Karambola v pomerančové pěně
Vynikající 🙂