Karamelizovaná cibule na víně
20 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 50mililitrůOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 100mililitrůVíno červené
- 20mililitrůOcet vinný
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceCukr třtinový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
33 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmahneme cibulku, dokud nezesklovatí. Poté přidáme všechny zbylé ingredience s tím, že jako první přidáváme víno a med. Vaříme další tři minuty. Studenou směs můžeme využít jako výbornou marinádu na maso pro gril. Můžeme konzervovat ve vzduchotěsné nádobě cca týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.