Karamelizované nové brambory

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr a zahříváme. Zakápneme citrónovou šťávou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  • 2
    Nové brambory kartáčkem dobře očistíme a celé je vložíme do hrnce. Přilijeme vodu a vaříme 20 minut.
  • 3
    Scedíme přes sítko a překlopíme na pánev. Brambory dobře promícháme, aby se obalily v karamelu. Nezapomeneme osolit a opepřit podle chuti.
  • 4
    Zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.