Karamelová mléčná rýže

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
2 g
Cukr
103 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk rozřízneme vnitřek vymáčkneme do mléka.
  • 2
    Mléko uvedeme k varu.
  • 3
    Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka.
  • 4
    Uvedeme k varu, vaříme 25 minut.
  • 5
    Uvařenou kaši odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a 120g cukru.
  • 6
    Zbytek cukru přesypeme do hrnce a necháme rozpustit za stálého míchání v karamel.
  • 7
    Hotový karamel nalijeme do formy a navrch přelijeme rýžovou kaši.
  • 8
    Necháme vychladnou přes noc v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.