Karamelová mléčná rýže
65 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 250gramůRýže loupaná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 420gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
2 g
Cukr
103 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk rozřízneme vnitřek vymáčkneme do mléka.
- 2Mléko uvedeme k varu.
- 3Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka.
- 4Uvedeme k varu, vaříme 25 minut.
- 5Uvařenou kaši odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a 120g cukru.
- 6Zbytek cukru přesypeme do hrnce a necháme rozpustit za stálého míchání v karamel.
- 7Hotový karamel nalijeme do formy a navrch přelijeme rýžovou kaši.
- 8Necháme vychladnou přes noc v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.