Karamelový dort

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
437 mg
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání do něj zamícháváme cukr, limetkovou šťávu, žloutky, mouku a máslo. Dortovou formu vymažeme herou a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180°C. Do formy nalijeme 1/6 těsta a vložíme do trouby. Pečeme asi 10 minut. Po upečení těsto vyklopíme a necháme vychladnout. Takto pokračujeme, dokud nemáme upečených všech 6 placek.
  • 2
    V kastrůlku na mírné ohni rozpustíme máslo, cukr a necháme zezlátnout. Pak přimícháme limetkovou šťávu, sundáme ze sporáku a směsí potřeme jednu placku, kterou ihned rozdělíme na 12 dílů.
  • 3
    V míse smícháme moučkový cukr s máslem. Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha a postupně přimícháváme cukr. Sníh po lžících opatrně zašleháváme do máslového krému, přimícháme kakao a třenovici. Trochu krému odložíme stranou. Hotovým krémem mažeme a slepujeme k sobě jednotlivé placky. Zbytek krému rozetřeme po krajích dortu a po povrchu, krém uhladíme a navrch naklademe vedle sebe 12 karamelových dílků. Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.