Karamelový slaný puding

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Cukr
12 g
Vápník
147 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme cukr. Necháme ho zkaramelizovat a zalijeme horkým mlékem (jen 450 ml). Pořádně rozmícháme.
  • 2
    Poté přidáme sůl, vanilkový lusk, který jsme rozkrojili a vyjmuli z něj semínka (i ta přidáme do směsi). Povaříme 5 minut.
  • 3
    Zbylé mléko smícháme se škrobem a přivedem k varu. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Tuto směs vmícháme do karamelové směsi.
  • 4
    Připravíme si 4 formičky na créme bruleé a ty naplníme směsí. Necháme je zchládnout na pokojovou teplotu a poté dáme přes noc do ledničky.
  • 5
    Podáváme ozdobené šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.