Karamelový slaný puding
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůCukr třtinový
- 7gramůSůl
- 1kusVanilkový lusk
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Cukr
12 g
Vápník
147 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme cukr. Necháme ho zkaramelizovat a zalijeme horkým mlékem (jen 450 ml). Pořádně rozmícháme.
- 2Poté přidáme sůl, vanilkový lusk, který jsme rozkrojili a vyjmuli z něj semínka (i ta přidáme do směsi). Povaříme 5 minut.
- 3Zbylé mléko smícháme se škrobem a přivedem k varu. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Tuto směs vmícháme do karamelové směsi.
- 4Připravíme si 4 formičky na créme bruleé a ty naplníme směsí. Necháme je zchládnout na pokojovou teplotu a poté dáme přes noc do ledničky.
- 5Podáváme ozdobené šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.