Karbanátky plněné datlemi
55 min.
Ingredience
- 125mililitrůDatle
- 600gramůVepřové maso mleté
- 2lžičkySůl
- 1špetkaKardamom
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáta
- 100mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,25lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
58 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Do mletého vepřového masa vmícháme mletý kardamom, nadrobno nakrájené čerstvé datle, rozemletý hřebíček, zázvor, šťávu z limetky a čerstvou mátu. Přidáme syrové vejce. Z dobře promíchané masové směsi vytvoříme 8 karbanátků, které uložíme do chladu a necháme 30 minut odpočívat.
- 2Karbanátky pak smažíme na středně horké pánvi s rozpáleným olivovým olejem asi 15 minut, kdy by měla při této přípravě vytékat z karbanátků růžová až čirá šťáva. Během smažení karbanátky dle potřeby obracíme, tak aby nedošlo k jejich spálení na povrchu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.