Karbanátky plněné datlemi

55 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
58 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mletého vepřového masa vmícháme mletý kardamom, nadrobno nakrájené čerstvé datle, rozemletý hřebíček, zázvor, šťávu z limetky a čerstvou mátu. Přidáme syrové vejce. Z dobře promíchané masové směsi vytvoříme 8 karbanátků, které uložíme do chladu a necháme 30 minut odpočívat.
  • 2
    Karbanátky pak smažíme na středně horké pánvi s rozpáleným olivovým olejem asi 15 minut, kdy by měla při této přípravě vytékat z karbanátků růžová až čirá šťáva. Během smažení karbanátky dle potřeby obracíme, tak aby nedošlo k jejich spálení na povrchu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.