Karbanátky z filé z mořské ryby se sardelkami
115 min.
Ingredience
- 200gramůFilé rybí
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2kusySardelové řezy
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 40gramůStrouhanka
- 0,25lžičkaSůl
- 200gramůMouka sójová odtučněná
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
19 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filé necháme rozmrazit, zbavíme ho vody, pokrájíme na kostky, zakapeme citronovou šťávou a necháme pod fólií v chladničce zhruba dvacet minut.
- 2Poté filé umeleme spolu se sardelkami, přidáme sůl, žloutek a sojovou mouku. Směs dobře promícháme a rozdělíme na čtyři díly. Z každého uděláme karbanátek, který obalíme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji.
- 3Jako přílohu volíme bramborovou kaši a salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.