Karbanátky z husích jater
70 min.
Ingredience
- 500gramůJátra husí
- 160gramůBrambory vařené
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůBramborová kaše
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a vidličkou je rozmačkáme. Žampiony pokrájíme nadrobno, vařené brambory rozšťoucháme. Všechno spolu promícháme, přidáme vejce, sůl, pepř a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme koule velikosti karbanátků, dlaní je trochu zploštíme, lehce obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.
- 2Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.