Karbanátky z kapusty
50 min.
Ingredience
- 0,5decilitrVoda pitná
- 600gramůKapusta hlávková
- 100gramůAnglická slanina
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůOkurky nakládané
- 200gramůChléb konzumní
- 30gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapustu nakrájíme na proužky, slaninu na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kapustu, podlijeme troškou vody a podusíme. Vodu necháme vydusit, kapustu posekáme najemno, osolíme, přimícháme slaninu, strouhanku a vejce. Vypracujeme kapustovou hmotu, ze které tvoříme karbanátky. Lehce obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a chlebem. Ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.