Kardinálská omáčka
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusBobkový list
- 1kusChilli paprička
- 1kusHřebíček
- 100mililitrůVývar rybí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
790 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno rozsekanou cibuli a krátce ji podusíme. Vsypeme mouku, krátce ji zasmažíme, přilijeme mléko a šleháme metlou, až vznikne hladká omáčka.
- 2Přidáme sůl, hřebíček, muškátový oříšek, chilli papričku, bobkový list a omáčku asi 15 minut vaříme.
- 3Do hotové omáčky přidáme rybí vývar a smetanu. Pokud máme, přidáme i lžíci humrového másla. Vše promícháme a prohřejeme.
- 4Omáčka je vhodná k rybím pokrmům.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.