Kardinálská omáčka

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
790 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno rozsekanou cibuli a krátce ji podusíme. Vsypeme mouku, krátce ji zasmažíme, přilijeme mléko a šleháme metlou, až vznikne hladká omáčka.
  • 2
    Přidáme sůl, hřebíček, muškátový oříšek, chilli papričku, bobkový list a omáčku asi 15 minut vaříme.
  • 3
    Do hotové omáčky přidáme rybí vývar a smetanu. Pokud máme, přidáme i lžíci humrového másla. Vše promícháme a prohřejeme.
  • 4
    Omáčka je vhodná k rybím pokrmům.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.