Kari čočkové s vejci
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 90gramůČočka červená
- 4,25decilitryVývar zeleninový
- 225gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5decilitrKokosové mléko
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme rozetřený česnek, chilli, zázvor, koriandr, kmín, sladkou papriku a povaříme minutu. Přidáme čočku, pokrájená rajčata, vývar a přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 30 minut, dokud nebude čočka měkká.
- 2Vejce dáme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, poté slijeme a ihned zalijeme vejce studenou vodou.
- 3Kokosové mléko vmícháme do čočkově směsi, osolíme, opepříme a rozmixujeme směs v mixéru. Poté vrátíme do hrnce a zahřejeme.
- 4Uvařená vejce oloupeme a rozkrájíme podélně na polovinu. Na každý talíř dáme vždy 3 půlky do tvaru okvětních lístků, přes vajíčka přelijeme čočkovou omáčku a doprostřed květu dáme nať koriandru.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.