Kari makrela
40 min.
Ingredience
- 4lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej stolní
- 4lžíceSýr Eidam uzený 45%
- 1lžičkaKari koření
- 4kusyMakrela obecná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
49 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
109 mg
Cukr
163 mg
Postup přípravy
- 1Makrelám nařízneme na hřbetu kůži a opatrně ji stáhneme. Každou rybu rozdělíme podél páteře na poloviny.
- 2Porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a poprášíme kari kořením. Pečeme 10-15 minut.
- 3Krátce před koncem pečení posypeme porce ryby nastrouhaným sýrem a zapečeme, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.