Kari omáčka
15 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaŠafrán
- 2lžičkyKari koření
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
205 mg
Cukr
23 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, kari koření a šafrán a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Stáhneme a rozředíme vývarem. Poté při nízké teplotě povaříme asi 3 minuty, přidáme smetanu a ještě 2 minuty povaříme. Přidáme několik kapek citrónové šťávy a odstavíme.
- 2Omáčka se podává horká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.