Kari z vepřového mozečku
50 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 4kusyVepřový mozek
- 1kusCibule
- 1kusRajčata
- 2lžičkyOcet vinný
- 3lžičkyKmín drcený
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKari koření
- 125gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
59 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mozečky očistíme, vložíme do vroucí vody a necháme projít varem. Poté z nich odstraníme blánu, dáme je do kastrolu a podlijeme vodou. Přilijeme ocet a znovu přivedeme k varu. Odstavíme.
- 2Mezitím nasekáme cibuli, nakrájíme rajčata a společně osmahneme na rozpáleném másle, přidáme papriku, všechno koření, jogurt, osolíme a dusíme do zhoustnutí. Poté vložíme mozečky, mírně podlijeme a dodusíme. Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.