Karlovarské knedlíky
45 min.
Ingredience
- 600mililitrůMléko polotučné
- 20gramůSůl
- 20gramůPetržel - nať
- 40gramůTuk
- 200gramůVejce slepičí
- 110gramůMouka pšeničná hrubá
- 680gramůŽemle tuková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
348 mg
Cukr
154 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdší žemle nakrájíme na kostky, pokropíme trochou mléka a necháme vsáknout.
- 2Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, osolíme, přidáme prosátou mouku, žemli, jemně nakrájenou petrželovou nať a z bílků vyšlehaný sníh. Vše lehce promícháme.
- 3Z těsta tvarujeme knedlíky ve tvaru šišek, zabalíme je do navlhčených, tukem potřených ubrousků, upevníme nití a vložíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 20 minut.
- 4Po vyjmutí z vody knedlíky vybalíme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 17. 3. 2017
Karlovarské knedlíky
Karlovarské knedlíky vařím místo v ubrousku ve fólii. Recept je hezky rozepsaný, doporučuji. Mléko používám dle potřeby, záleží na savosti žemlí.Tyto knedlíky dělávám hlavně ke svíčkové a hodí se i k jiným jemným smetanovým omáčkám.